Szefowie kuchni
Piotr Wronka – Szef Kuchni w Starej Zajezdni Kraków by DeSilva. Piotr pochodzi z okolic podkrakowskiego Libiąża, a gotować zaczął już w 2000 roku. Ukończył Szkołę Gastronomiczną w Trzebini (profil kucharz) oraz Technikum Przemysłu Spożywczego w Krakowie (technolog żywności). Doświadczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Odbył dwa staże zagraniczne w Bordeaux we Francji w hotelu Le Saint James oraz w Malmo w restauracji Perssons. W Polsce swoje życiowe kroki skierował w stronę hotelową, gdzie pracował jako kucharz w Courtyard by Marriott oraz Symposium, a następnie jako zastępca Szefa Kuchni w Crown Piast oraz Andel’s. Od 2015 roku pracuje w Starej Zajezdni Kraków by DeSilva.
MENU
Menu Starej Zajezdni Kraków by DeSilva zmieniamy w zależności od pory roku, starając się, aby w naszej karcie znajdowało się jak najwięcej składników sezonowych. Gdy tylko to możliwe oraz zgodne ze sztuką kulinarną, staramy się używać składników świeżych.
MENU
Największą i niezaprzeczalną zaletą naszych kart menu jest własna, ekologiczna hodowla bydła: wołowiny typu Highland i wieprzowiny. Jak przystało na jedną z największych firm polskiego pochodzenia w branży hotelarskiej, na co dzień staramy się współpracować z polskimi producentami oraz dostawcami. Nasze menu to efekt współpracy kuchni oraz kadry zarządzającej, zatem każda pozycja w naszej karcie jest efektem współpracy 8-osobowego zespołu.
MENU
W roku 2019 jako pierwsza restauracja w Krakowie otrzymaliśmy od Banku Żywności w Krakowie certyfikat „Ambasador Niemarnowania”, który odebraliśmy w dniu zorganizowanej kolacji z cyklu „Zero Waste”, mającej uświadamiać ludzi o potrzebie niemarnowania żywności i rozsądnej polityki zakupowej w domach.
MOŻLIWOŚCI
Zróżnicowane umeblowanie to jeszcze więcej możliwości. Sala Barowa wyposażona jest w wysokie krzesła oraz stoły, natomiast sale „Mały Tramwaj” oraz „Duży Tramwaj” w wygodne loże i typowe stoliki i krzesła restauracyjne. Do restauracji przynależy podest, mogący pomieścić do 65 osób na siedząco oraz do 100 osób na standing party.
MOŻLIWOŚCI
Z racji możliwości siedzenia zarówno w środku, jak i na zewnątrz, Restauracja Tramwajowa organizuje imprezy firmowe z grillowaniem oraz live cooking. Teren samej restauracji, jak i jej okolic, może bez najmniejszego problemu zostać odizolowany od reszty kompleksu Starej Zajezdni Kraków by DeSilva. Co oznacza, że możemy dla Państwa zorganizować przedsięwzięcia wymagające bezwzględnej prywatności.