zajezdnia_bg3
zajezdnia_bg1
zajezdnia_bg4
1 2 3

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych.

Jeśli nie zablokujesz tych plików w swojej przeglądarce, oznacza iż zgadzasz się na ich użycie. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.

Zrozumiałem

Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.

Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z  pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.

W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.

Obecnie w Starej Zajezdni ważone są następujące rodzaje piwa:
- Jasne - typ pilzneński
- Ciemne - typ pilzneński
- Pszeniczne
- Jabłkowe
- Imbirowe 
- Miodowe


Minibrowar Stara Zajezdnia KrakówBrowar Stara Zajezdnia Kraków

 



Copyright © 2015 Stara Zajezdnia Kraków by DeSilva. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt: 2infinity
facebook Google+ e-mail